Gyura MISI galambjai
Vetítő

                                       

 

 

 

 

 

                  

 

  Üdvözöllek az oldalamon

 

ADOK-VESZEK rovat

a menüben bal oldalt

Új linkek a jobb oldalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

website counter

 
Menü
 
Milyen nap van ma?
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Hőtérkép

12 órás Animált Hőtérkép Magyarországról

12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

www.idokep.hu

 
Rádió-Juventus
<bgsound src="http://live.juventus.hu:8000/live.m3u " loop=true>
 
Látogatók a világból
free counters
 
ÓRA
 
Menük

 
Hirdetések
 
Fajta leírás

 

A Birminghami pergő fajtaleírása
 


1. SZÁRMAZÁSI HELY Anglia, Birmingham.

2. TESTFELÉPÍTÉS, TESTTARTÁS Közepes nagyságú pergőfajta. Erős, izmos, büszke tartású, nyugodt vérmérsékletű röpgalamb. Melle viszonylag széles, jól izmolt, enyhén emelt tartású és kissé előredomborodó. Törzse közel vízszintes tartású, a hát vonala a farok felé fokozatosan lejt és elkeskenyedik.

3. FEJ A test méretéhez arányos, szimmetrikus ívben hajlik. A fej sarkai és élei minden irányban legömbölyítettek, törések és élek nélküli. A jellemzője az enyhén domborodó homlok, amely a csőrrel, közepesnél valamivel nagyobb tompaszöget zár be. A tarkótájék szabályos ívvel kapcsolódik a fejtetőhöz és a nyak felső részéhez.

4. SZEM, SZEMGYŰRŰ Szemei a fej közepén elhelyezkedő enyhe vérerezettségű gyöngyszemek, a pupillák kerekek és lehetőleg minél kisebbek. Elfogadott még a narancsszínű úgynevezett "kukorica szem", valamint az egyszínű fehéreknél, illetve a fehér vagy túlnyomóan fehérrel tarkázott fejűek esetében a bükkönyszínű szem is. A szemgyűrűk finom szövetűek, egysorosak és viasz színűek.

5. CSŐR Erős alapú, egyenes és enyhén lefelé irányuló, a végén kissé hajlott. Hossza a csőrzugtól mérve 18-20 mm, tojóknál ennél 1-2 mm-el rövidebb. A csőr színe világos szaruszínű, kivételt képeznek a sötét egyszínű (kék, kékkovácsolt, fekete) egyedek, melyek csőrszíne a tollszínükkel azonos pigmentáltságú. Értékeléskor a világos szaruszínűek előnyt élveznek. Az orrdudorok fehéren porozottak, átlagos méretűek és sima felületűek.

6. NYAK Közepes hosszúságú, függőleges tartású. A mellhez széles alappal csatlakozik, a fej felé fokozatosan elkeskenyedik. Hátsó éle enyhén ívelt.A toroktáj kikerekített.

7. MELL Viszonylag széles, telt, jól izmolt, enyhén emelt és kissé előredomborodó. A has normál hosszúságú.

8. HÁT A vállakban széles, a farok felé fokozatosan lejt és elkeskenyedik. A hát és a farok vonala törésmentes, jól fedett.

9. SZÁRNYAK A pajzsban szélesek és a test oldalaihoz feszesen simulnak. A zárt evezők csúcsa a farok két szélén fekszik, az ellentétes oldali szárnyvégek érintkeznek. A szárnybúbok jól kirajzolódnak és a mell tollaival mérsékelten fedettek.

10. FAROK Követi a hát vonalát, a faroktő erőteljes, ék alakú. A közepes hosszúságú farok keskeny, lapos, vége nem érinti a talajt. A kormánytollak az evezőtollak hosszát kissé meghaladják, számuk 12.

11. LÁBAK A közepesnél rövidebb lábak mérsékelten tágállásúak. A csüdök és az ujjak előfordulnak tollasan, illetve lábtoll nélkül. A tollas lábúak lábtollazata a csüdöt és az ujjakat a karmokig takarja. A sima lábú egyedek csüdjének színe élénkvörös. A karmok színe világos szaruszínű, kivételt képeznek a sötét egyszínű (kék, kékkovácsolt, fekete) egyedek, melyek karomszíne megegyezik a tollazat színének pigmentáltságával. Értékeléskor a világos karomszínű egyedek előnyt élveznek.12. TOLLAZAT A testet borító tollazat dús, a testhez simuló, zárt. A tollas lábú példánynál a lábujjakat borító tollak az ujjak közötti réseket csaknem takarják. A szélső ujjak tövéről növő tollak kb. 2 cm hosszúak és ívben hátrahajlók.

13. SZÍNVÁLTOZATOK Elfogadott minden galambszínben.

14. RAJZ Elfogadott egyszínűben és tarkában. A tarkák lehetnek szabálytalan és szabályos rajzosak, melyek az alábbiak: 
Csaposak: melyek színes galambok 7-10 fehér elsőrendű evezővel; 
Fehérfarkú csaposak: melyek színes galambok 7-10 fehér elsőrendű evezővel és fehér kormánytollakkal; 
Fehérfarkúak: melyek színes galambok fehér kormánytollakkal; 
Színesfarkúak: melyek fehér galambok színes kormánytollakkal; 
Barátrajzúak: melyeknél fehér a fej a szem alatt kb.2 cm távolságban futó vonalig, a 7-10 evezőtoll, a hát végső fele a kormánytollakkal, az ülep tollazata a faroktámasztó tollakkal, a has és a combok. A tollazat többi része színes. 
Szívesek: melyeknek színes a nyak hátulja, elejének alsó része, a mell a has felé fordulásának vonaláig, a hát a szárnyak felső részére is kiterjedően (szívhát, szívráma). Fehér a fej, a nyak, amelynek fehér tollmezője a tarkó alatt 1-1,5 cm-re kezdődik. A színhatár innen ívben húzódik a nyak elejének közepéig, ahol az előre körívben zárul. Fehérek még a szárnyak pajzsai a váll tollazatának kivételével, az evezőtollak, a derék, a has, a lágyék, a farok tollazata a farokfedő- és támasztó tollakkal. A szíves rajzú galambok elfogadottak fehér fejjel és ún. homlokfoltos (hódos fejű) változatban is. A homlokfolt a felső csőrkáva tövétől a fejtető közepéig ér, indulása után kiszélesedik, de a szemek fölött fehér csíknak ad helyet, vége ívben kerekedő. 
Tükrösök: melyek színes galambok fehér szárnypajzzsal; 
Pajzsosak: melyek fehér galambok színes szárnypajzzsal; 
Nyakfoltosak: melyek fehér galambok, nyakuk hátsó részének közepétől a vállbúbok felé szimmetrikusan szélesedő, maximum a hát tollazatáig érő – harang alakú – színes folttal. 
Almondok: melyek testének alapszíne egészen világos sárga, amit fekete, kék, barna színű babozat díszít, mely a test egészére kiterjed. Az elsőrendű evezők és a kormánytollak keléskor általában fehér színűek, melyeket fokozatosan vedlenek kék, illetve fekete színű tollakká. A testen lévő rajz is évről-évre sűrűsödik. 
Babosak; 
Deresek.
15. ENYHE HIBÁK Az alsó csőrkáva enyhe pigmentáltsága, vörhenyes szemgyűrű, túl nagy pupillák, enyhe toroklebeny, az előírtnál kicsivel hosszabb test, egymást keresztező, illetve nem érintő szárnyvégek. Enyhe rajzhibák, (pl. csaposak lékessége, egyel több vagy kevesebb fehér evezőjük, nyakfoltosaknál deréktájon előforduló néhány színes toll, babosaknál egyenlőtlenül elhelyezkedő rajz), lábtollas példányoknál az ujjak hiányos tollazottsága.

16. SÚLYOS HIBÁK Nem megfelelő testalkat (túl nagy, illetve kicsi test), hosszú, illetve szűk állású lábak, túl meredek testtartás, húzott, illetve az előírtnál domborúbb homlok, lapos, horpadt fejtető, meredek ívű tarkó, közepesnél rövidebb, vastag, illetve gyenge csőralapú gerlecsőr, sascsőr, nyitott csőrkávák, a felső csőrkáva színesen pigmentáltsága, hosszú csőr. Széles durva szövetű, vörös színű szemgyűrűk, tört, felemás, erősen vérerezett íriszű szemek, a hosszú-vékony és rövid-vastag nyak, rezgő nyak, keskeny, lapos mell, gyenge izomzat, nyitott, púpos hát, törés a hát és a farok vonalában, kormánytollak alá futó evezők, lazán simuló szárnyak, bárdos szárnyak. Széles, vízszintes tartású, a talajt érintő, boltozott és villás farok. A farok tollazatában iker, illetve éltollak, harisnyás lábak, a laza, illetve szálkás, frizírozott tollazat. A fehérek vagy túlnyomóan fehéren tarkázottaknál a sötéten pigmentált karmok. Durva rajzhibák, nagy lábtoll, sarkantyússág.

17. GYŰRŰMÉRET 
- sima lábúaknál 7 mm (IV-es) 
- tollas lábúaknál 8 mm (III-as) 

 
Óra
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Galambos linkek
 
Egérkövető

    2012 új képek

Tavaszra várva 2011.03.  

2011 es képek

       Új őszi képek

2010 Decemberi képek

  Szeptemberi képek

  Új képek Augusztus 3.

     Galambjaim 2010

       2010 es gyűrűim

           2010.01.10.

              Új képek

        Még egy kis tél.

          2009.12.10.

              Kiképzés

              2009.12.08.

                Új képek

       2009-es fiatalok

          Júniusi képek

CSemői galamb

szépségverseny

                 Videó

         

 
Látogatók
Indulás: 2007-04-15
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Hírek
 
Hírek

 
egérkövető
 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |